Bygg et gjerde med jordskruer

Det kan være mange grunner til å anskaffe seg et gjerde. Først og fremst sørger et gjerde for å ramme inn hagen din samtidig som det beskytter mot vind og innsyn.

Å markere tomtegrensen sin reduserer også risikoen for at andre bruker den ved en feiltagelse. Gjerdet beskytter også små barn og husdyr fra nærliggende veier. Sist, men ikke minst, kan et gjerde også være utrolig stilig. Et klassisk hvitt statikkgjerde rundt tomten kan gi huset ditt et estetisk løft!

Det finnes naturligvis også andre måter å lage avgrensninger på for å skape fred og ro, men fordelen med et gjerde er at det medfører relativt lite vedlikehold. Planter man en hekk trenger den regelmessig klipp og stell. Gjerdet klarer seg derimot med minimalt av vedlikehold og trenger kun å males eller å repareres innimellom.

Hvordan vet jeg om jeg får lov til å bygge et gjerde?

Kan hvem som helst bygge et gjerde? Ja, et vanlig gjerde krever normalt ingen byggetillatelse. Det finnes derimot regler man må ta hensyn til når det gjelder levegg og mur.

Hva er så forskjellen på et gjerde og en levegg? Forskjellen er ikke alltid åpenbar, men med en levegg menes det innhengninger som er høyere enn et normalt gjerde. Som regel settes det en grense på rundt 110 cm. Det er verdt å huske at et gjerde på 100 cm er nok til å hindre både små barn og mindre hunder fra å komme seg over.

Materialet spiller ingen rolle, da det er konstruksjonen og utseendet som avgjør om en innhengning anses som et gjerde eller en levegg. I tillegg til høyden, tar man også tettheten på leveggen i betraktning. Et høyere gjerde kan for eksempel regnes som en levegg hvis det er tettere enn 50%. Hvis innhengningen består av mer luft enn byggmateriale, kan den imidlertid godkjennes som et gjerde.

Det finnes altså mye å tenke på, særlig hvis man har planer om å bygge et høyere gjerde. Mange kommuner har derfor utviklet retningslinjer for bygging av gjerder, levegger og mur. Disse retningslinjene er et veiledende dokument som brukes til å bedømme om man trenger byggetillatelse eller ikke.

Hvordan bygger man et gjerde?

Noen velger å bygge gjerdet sitt med materialer som er blitt til overs fra tidligere byggeprosjekter. Et enkelt og praktisk alternativ til dette er å kjøpe et komplett byggesett til gjerdet. Uansett hvordan man velger å bygge er det viktig at gjerdet festes ordentlig i bakken. Tele i bakken, regn og klatrende barn utsetter nemlig gjerdet for store belastninger.

Spar tid og penger med Stop Digging

Med Stop Digging blir det både billigere og raskere å bygge et gjerde!

Hvis du bruker en jordskrue istedet for å grave ned eller støpe sokler, slipper du å snu opp ned på hagen din i prosessen. Det sparer både tid og arbeidskraft. Resultatet blir dessuten mer stabilt enn en betongsokkel som graves ned.

Vi har forskjellige skruer til forskjellige jordsmonn og arbeidsoppgaver. For montering av et tregjerde brukes det vanligvis en stolpeskrue, mens et stålgjerde krever som regel en rørskrue. På områder med mye fjell kan det være mindre hensiktsmessig å bruke en jordskrue. Her bør man istedet borre hull i fjellet og forankre med en stålpigg. Vi hjelper deg selvsagt med å finne den beste løsningen for akkurat din tomt!

Vi har sertifiserte montører i hele Norge – kontakt oss idag for å finne din nærmeste montør.

JORDSKRUE PRIS

HVOR MANGE JORDSKRUER TRENGER JEG?

Det finnes flere faktorer som avgjør hvor mange og hvilken type jordskrue du trenger. Det er avhengig av overflate, belastning og dimensjonene til materialene som brukes, så vel som grunnforholdene der skruene skal monteres. Her kan du regne på prosjektet ditt, og få en indikasjon på hva det vil koste å montere et bakkefundament av jordskruer. Kontakt din lokale montør for å få et fullstendig tilbud.

HER FINNER DU OS

Finn en autorisert montør nær deg

Stop Diggings erfarne montører leverer markfundamenter over hele landet. Kontakt oss hvis du har noen spørsmål, ønsker en nøyaktig prisantydning eller vil bestille en installasjon med en gang.

VANLIGE SPØRSMÅL

01 Hvorfor bruke jordskruer?

Jordskruer fra Stop Digging gir en stabil jordforankring som sparer deg for tid og penger. Jordskruene gjør byggprosjektet ditt enklere: Du slipper å kjøpe tunge betongelementer eller sekker med ferdigbetong, bruke mange, slitsomme timer på å grave store hull i hagen din og å streve med å justere alle bjelkeskoene. Når du støper, må du dessuten vente på at betongen skal størkne. Jordskruene kan monteres året rundt – selv i tele – og kan brukes i de fleste jordsmonn. Monteringen er rask, og du kan begynne å bygge med en gang.

En jordskrue fra Stop Digging må ikke forveksles med jordankrene og stolpefundamentene du finner hos Jula, Byggmax, Biltema, Obs BYGG, Byggmakker og andre byggevarehandler. Stop Diggings innovative jordskruer leveres alltid med komplett installering av de autoriserte montørene våre.

02 Når brukes jordskruer?

Jordskruer kan brukes i de fleste byggprosjekter. Et fundament av jordskruer passer til verandaer, pergolaer, lekestuer, annekser, carporter, uterom, vinterhager, drivhus, hønsehus og mye mer. Vi har fire ulike skruemodeller: adapterskruer, rørskruer, stolpeskruer og bjelkeskruer, i flere lengder og dimensjoner for å møte alle behov og forutsetninger.

Vi har dessuten et velutviklet sortiment av tilleggsutstyr til ulike former for spesialmonteringer, for eksempel til flaggstenger eller solcellepaneler. Vi har smarte løsninger og en rekke muligheter for spesifikke prosjekter. Hvis du har ideen, har vi jordskruen!

03 Hvor dypt settes jordskruen?

Hvor dypt jordskruene må forankres avhenger av belastningen og de aktuelle grunnforholdene. Vi har skruer med en lengde fra 580 mm til 2500 mm for å kunne skape stabile markfundamenter i de fleste underlag og byggeprosjekter. De erfarne montørene våre velger den riktige skruen for hvert prosjekt og sted.

04 Markskruv hur tätt?

Hvor mange jordskruer du trenger avhenger av størrelsen på byggeprosjektet og belastningen de skal tåle. En vanlig anbefaling for en veranda er å montere støttepunkter – altså skruer – med 2 meters mellomrom når bærebjelkene har en størrelse på minst 45×170 mm. For en veranda på for eksempel 4×8 meter, vil dette bety 15 jordskruer. Prøv priskalkulatoren vår for å få et estimat på hvor mange skruer du trenger til ditt byggprosjekt!

05 Hvor lang jordskrue trenger jeg?

Hvor lang jordskrue du trenger avhenger av grunnforhold, belastning og selvfølgelig hvilken type prosjekt det er snakk om. Vi har fire ulike basismodeller: adapterskruer, rørskruer, stolpeskruer og bjelkeskruer, som leveres i flere lengder for å møte alle behov og forutsetninger. Det finnes dessuten et velutviklet sortiment av tilleggsutstyr for ulike former for spesialmonteringer, for eksempel til flaggstenger eller solcellepaneler. Alle jordskruene våre er laget for det nordiske klimaet vårt, med mål som er tilpasset vanlig byggstandard.

06 Kan jordskruer brukes i steinete jord?

Vi forhåndsborer alltid et pilothull før vi monterer jordskruen. Mindre steiner eller grus skyves bort under forhåndsboringen, og middels store steiner sprekker. Vi har ulike løsninger avhengig av situasjonen som oppstår – de autoriserte montørene våre har fått grundig opplæring og har lang erfaring med å løse problemer.

Hvis det er grunnfjell der du skal bygge, kan montørene våre bore et hull i fjellet og forankre med en bolt av stål. Hvis det du bygger, for eksempel en terrasse, ligger delvis over fjellet, kan vi hjelpe deg med å sette bolter i fjellet – og jordskruer der det ikke er fjell. I nylig planert jord må vi ta ekstra hensyn til eventuelle nedsynkinger for å sikre en god og stabil montering av jordskruen, for eksempel ved å velge en lengre skrue.

07 Kan jordskruer brukes i tele?

Vi kan montere jordskruer året rundt – selv i tele. Jordskruene våre er spesialutviklet for å tåle tøffe forhold og et nordisk klima. Vil du vite mer? Spør gjerne den lokale montøren din, som har god kunnskap innenfor området og referanseobjekter.

08 Kan jordskruer brukes i skrånende bakker?

Selvfølgelig! Jordskruene våre passer utmerket i bratte bakker hvis du for eksempel vil forankre en trapp, bygge en terrasse eller montere et klatrestativ. Stop Diggings skruemodeller finnes i ulike lengder, og når de kombineres med tilleggsutstyret vårt, for eksempel plater og L-braketter, kan vi utføre mange former for spesialmonteringer.

09 Synker jordskruene?

På samme måte som med et betongfundament, kan jordskruen påvirkes av nedsynkinger i bakken, men jordskruene våre av stål påvirkes generelt sett ikke av tele. I nylig planert jord må vi ta ekstra hensyn til nedsynkninger for å sikre en god og stabil montering av jordskruen, for eksempel ved å velge en lengre skrue.

10 Hvordan beregner man målene til jordskruen?

Du kan bruke de samme beregningene som ved et betongfundament. Jordskruene våre er et fullverdig alternativ på alle måter. Bjelkeskoene og festene våre følger vanlig byggstandard – så du kan trygt bruke normale cc-mål og beregne spennvidden og styrken som du ville gjort med et betongfundament. Når det gjelder større prosjekter og belastninger, anbefaler vi alltid at vi utfører en belastningsprøve for å sikre at vi bruker en jordskrue med riktig bæreevne.

11 Markskruv belastning?

Alle jordskruene våre er grundig testet og spesifikasjonene er utviklet med tanke på spenning, trykk og horisontal belastning. Les mer om skruene våre her. Disse beregningene er gjort i normal åkerjord, og kan variere avhengig av ulike grunnforhold. For å finne den lokale verdien, kan vi utføre en belastningsprøve.

Jordskruene våre av stål er spesialutviklet og tilpasset det nordiske klimaet vårt med tanke på tykkelse og overflatebelegg. Alle jordskruene våre er varmgalvanisert i henhold til DIN EN ISO 1461. Samtlige produkter er CE-merket, og produksjonsanleggene våre er sertifisert i henhold til ISO 9001.

12 Hva koster jordskruene?

Vi tilbyr en fast pris per monterte jordskrue. Prisene våre varierer likevel avhengig av hvilken jordskrue du trenger, og hvor i landet du befinner deg. Prøv priskalkulatoren vår for å få en estimert pris på byggeprosjektet ditt!

Konseptet vårt er en helhetsløsning. Jordskruen fra Stop Digging må ikke forveksles med jordankerene og stolpefundamentene du finner hos Jula, Biltema, Obs BYGG, Byggmakker og andre byggevarehandlere. De innovative jordskruene fra Stop Digging leveres alltid med komplett installering av de sertifiserte montørene våre. Kontakt din lokale montør for å få et tilbud.