Bygge lysthus med jordskrue

Et lysthus kan være en fredfull oase i en hage, men for å lykkes med det må det noen overveielser til. Hvor skal lysthuset stå, hva skal det brukes til og hvor avansert skal bygningen være? Vi hjelper deg med råd og tips på veien!

Når det gjelder lysthuset finnes det mange muligheter og varianter avhengig av hva du skal bruke det til. Ser du for deg en koselig kaffepause sammen med familien i årets varmeste måneder, eller ønsker du rett og slett å forlenge sommersesongen? Vil du kanskje ha muligheten til å bruke lysthuset som en vinterhage om vinteren? Ja, det finnes som sagt mange muligheter med et lysthus, og her viser vi deg hva du bør være oppmerksom på når du skal bygge et lysthus.

Grunnleggende planlegging

Lysthus er ofte relativt små, og har du ingen andre tilleggsbygg på tomten din trenger du ikke søke om byggetillatelse så lenge bygget ikke overstiger 15 m2. Det finnes imidlertid andre regler å ta hensyn til: hvor nært tomtegrensen det kan stå, og hvor høyt du ønsker å bygge. Kontakt gjerne kommunen din for å se om det finnes noen spesielle regler du bør tenke på.

Skisser en tegning og velg modell

Nå begynner den morsomme delen av planleggingen! Tenk over hvordan du vil bruke bygningen og hvilke behov du har. Skal det være et enklere lysthus med tak eller i smijern? Eller ønsker du vindusglass som beskytter bedre? En fordel med lysthus er at det ofte er godt med lys, og du trenger derfor ikke plassere det i en bestemt retning.

Du kan også tenke over hvilke steder på tomten din som er best egnet for et lysthus. Finnes det allerede en stabil grunn, eller må du sørge for at lysthuset står støtt og at det er godt forankret? Det kan også være fint å heve lysthuset litt over bakken for å unngå råte.

Bygge fra grunnen eller bestille byggesett?

Du har mulighet til å påvirke både tid og omkostninger avhengig av hvor mye du ønsker å gjøre selv og hvor avansert du ønsker at lysthuset ditt skal være. Hvis du ikke ønsker å bygge selv, er det mange forskjellige byggesett med ulike vanskelighetsgrader å velge mellom. Et annet alternativ er også å hente inn profesjonell hjelp for å utføre arbeidet.

På tide å innrede!

Når lysthuset er ferdigbygd er det på tide å skape et så koselig hjørne i hagen som mulig! For et hjemmekoselig og mykt inntrykk kan du gjerne benytte deg av lyse, litt transparente gardiner (hvis det er vinduer), masse puter og duker. Det kan også være en idé å tenke over bruken av planter: roser som klatrer langs veggen, og som gir et romantisk og drømmende inntrykk som inviterer til lange og avslappende stunder i lysthuset!

Trenger du hjelp til å forankre lysthuset ditt? Med en jordskrue får du en kostnadseffektiv og rask løsning samtidig som du slipper å ødelegge plenen din. Kontakt en av våre montører i dag!

JORDSKRUE PRIS

HVOR MANGE JORDSKRUER TRENGER JEG?

Det finnes flere faktorer som avgjør hvor mange og hvilken type jordskrue du trenger. Det er avhengig av overflate, belastning og dimensjonene til materialene som brukes, så vel som grunnforholdene der skruene skal monteres. Her kan du regne på prosjektet ditt, og få en indikasjon på hva det vil koste å montere et bakkefundament av jordskruer. Kontakt din lokale montør for å få et fullstendig tilbud.

HER FINNER DU OS

Finn en autorisert montør nær deg

Stop Diggings erfarne montører leverer markfundamenter over hele landet. Kontakt oss hvis du har noen spørsmål, ønsker en nøyaktig prisantydning eller vil bestille en installasjon med en gang.

VANLIGE SPØRSMÅL

01 Hvorfor bruke jordskruer?

Jordskruer fra Stop Digging gir en stabil jordforankring som sparer deg for tid og penger. Jordskruene gjør byggprosjektet ditt enklere: Du slipper å kjøpe tunge betongelementer eller sekker med ferdigbetong, bruke mange, slitsomme timer på å grave store hull i hagen din og å streve med å justere alle bjelkeskoene. Når du støper, må du dessuten vente på at betongen skal størkne. Jordskruene kan monteres året rundt – selv i tele – og kan brukes i de fleste jordsmonn. Monteringen er rask, og du kan begynne å bygge med en gang.

En jordskrue fra Stop Digging må ikke forveksles med jordankrene og stolpefundamentene du finner hos Jula, Byggmax, Biltema, Obs BYGG, Byggmakker og andre byggevarehandler. Stop Diggings innovative jordskruer leveres alltid med komplett installering av de autoriserte montørene våre.

02 Når brukes jordskruer?

Jordskruer kan brukes i de fleste byggprosjekter. Et fundament av jordskruer passer til verandaer, pergolaer, lekestuer, annekser, carporter, uterom, vinterhager, drivhus, hønsehus og mye mer. Vi har fire ulike skruemodeller: adapterskruer, rørskruer, stolpeskruer og bjelkeskruer, i flere lengder og dimensjoner for å møte alle behov og forutsetninger.

Vi har dessuten et velutviklet sortiment av tilleggsutstyr til ulike former for spesialmonteringer, for eksempel til flaggstenger eller solcellepaneler. Vi har smarte løsninger og en rekke muligheter for spesifikke prosjekter. Hvis du har ideen, har vi jordskruen!

03 Hvor dypt settes jordskruen?

Hvor dypt jordskruene må forankres avhenger av belastningen og de aktuelle grunnforholdene. Vi har skruer med en lengde fra 580 mm til 2500 mm for å kunne skape stabile markfundamenter i de fleste underlag og byggeprosjekter. De erfarne montørene våre velger den riktige skruen for hvert prosjekt og sted.

04 Markskruv hur tätt?

Hvor mange jordskruer du trenger avhenger av størrelsen på byggeprosjektet og belastningen de skal tåle. En vanlig anbefaling for en veranda er å montere støttepunkter – altså skruer – med 2 meters mellomrom når bærebjelkene har en størrelse på minst 45×170 mm. For en veranda på for eksempel 4×8 meter, vil dette bety 15 jordskruer. Prøv priskalkulatoren vår for å få et estimat på hvor mange skruer du trenger til ditt byggprosjekt!

05 Hvor lang jordskrue trenger jeg?

Hvor lang jordskrue du trenger avhenger av grunnforhold, belastning og selvfølgelig hvilken type prosjekt det er snakk om. Vi har fire ulike basismodeller: adapterskruer, rørskruer, stolpeskruer og bjelkeskruer, som leveres i flere lengder for å møte alle behov og forutsetninger. Det finnes dessuten et velutviklet sortiment av tilleggsutstyr for ulike former for spesialmonteringer, for eksempel til flaggstenger eller solcellepaneler. Alle jordskruene våre er laget for det nordiske klimaet vårt, med mål som er tilpasset vanlig byggstandard.

06 Kan jordskruer brukes i steinete jord?

Vi forhåndsborer alltid et pilothull før vi monterer jordskruen. Mindre steiner eller grus skyves bort under forhåndsboringen, og middels store steiner sprekker. Vi har ulike løsninger avhengig av situasjonen som oppstår – de autoriserte montørene våre har fått grundig opplæring og har lang erfaring med å løse problemer.

Hvis det er grunnfjell der du skal bygge, kan montørene våre bore et hull i fjellet og forankre med en bolt av stål. Hvis det du bygger, for eksempel en terrasse, ligger delvis over fjellet, kan vi hjelpe deg med å sette bolter i fjellet – og jordskruer der det ikke er fjell. I nylig planert jord må vi ta ekstra hensyn til eventuelle nedsynkinger for å sikre en god og stabil montering av jordskruen, for eksempel ved å velge en lengre skrue.

07 Kan jordskruer brukes i tele?

Vi kan montere jordskruer året rundt – selv i tele. Jordskruene våre er spesialutviklet for å tåle tøffe forhold og et nordisk klima. Vil du vite mer? Spør gjerne den lokale montøren din, som har god kunnskap innenfor området og referanseobjekter.

08 Kan jordskruer brukes i skrånende bakker?

Selvfølgelig! Jordskruene våre passer utmerket i bratte bakker hvis du for eksempel vil forankre en trapp, bygge en terrasse eller montere et klatrestativ. Stop Diggings skruemodeller finnes i ulike lengder, og når de kombineres med tilleggsutstyret vårt, for eksempel plater og L-braketter, kan vi utføre mange former for spesialmonteringer.

09 Synker jordskruene?

På samme måte som med et betongfundament, kan jordskruen påvirkes av nedsynkinger i bakken, men jordskruene våre av stål påvirkes generelt sett ikke av tele. I nylig planert jord må vi ta ekstra hensyn til nedsynkninger for å sikre en god og stabil montering av jordskruen, for eksempel ved å velge en lengre skrue.

10 Hvordan beregner man målene til jordskruen?

Du kan bruke de samme beregningene som ved et betongfundament. Jordskruene våre er et fullverdig alternativ på alle måter. Bjelkeskoene og festene våre følger vanlig byggstandard – så du kan trygt bruke normale cc-mål og beregne spennvidden og styrken som du ville gjort med et betongfundament. Når det gjelder større prosjekter og belastninger, anbefaler vi alltid at vi utfører en belastningsprøve for å sikre at vi bruker en jordskrue med riktig bæreevne.

11 Markskruv belastning?

Alle jordskruene våre er grundig testet og spesifikasjonene er utviklet med tanke på spenning, trykk og horisontal belastning. Les mer om skruene våre her. Disse beregningene er gjort i normal åkerjord, og kan variere avhengig av ulike grunnforhold. For å finne den lokale verdien, kan vi utføre en belastningsprøve.

Jordskruene våre av stål er spesialutviklet og tilpasset det nordiske klimaet vårt med tanke på tykkelse og overflatebelegg. Alle jordskruene våre er varmgalvanisert i henhold til DIN EN ISO 1461. Samtlige produkter er CE-merket, og produksjonsanleggene våre er sertifisert i henhold til ISO 9001.

12 Hva koster jordskruene?

Vi tilbyr en fast pris per monterte jordskrue. Prisene våre varierer likevel avhengig av hvilken jordskrue du trenger, og hvor i landet du befinner deg. Prøv priskalkulatoren vår for å få en estimert pris på byggeprosjektet ditt!

Konseptet vårt er en helhetsløsning. Jordskruen fra Stop Digging må ikke forveksles med jordankerene og stolpefundamentene du finner hos Jula, Biltema, Obs BYGG, Byggmakker og andre byggevarehandlere. De innovative jordskruene fra Stop Digging leveres alltid med komplett installering av de sertifiserte montørene våre. Kontakt din lokale montør for å få et tilbud.