Tips & råd til deg som skal bygge en lekeplass

Alle barn elsker en skikkelig lekeplass. Selv om mer og mer av leken flyttes til skjermer og telefoner, er en utflukt til barnets favorittlekeplass fremdeles en av ukens høydepunkter. Alle barn har rett til å leke i et stimulerende, trygt og spennende miljø. Dette er bestemt i FNs barnekonvensjon som Norge naturligvis også støtter.

Det kan være et stort prosjekt å bygge en fullt utrustet lekeplass, og dette kan virke avskrekkende på mange. Et slikt byggprosjekt trenger likevel ikke å være vanskelig eller tidkrevende. Likevel bør du tenke igjennom en del ting før du begynner!

Hjemme eller på offentlig område?

Dersom du skal bygge en offentlig lekeplass som alle kan bruke, finnes det en del regler som du bør ta hensyn til. Du kan lese mer om hvilke forskrifter som gjelder for lekeplassutstyr hos Lovdata.

Dersom du skal bygge en lekeplass hjemme i hagen, står du selvfølgelig mer fritt. Selv om du kanskje ikke må forholde deg til de samme forskriftene som ved en offentlig lekeplass, er det alltid smart å undersøke hvilket regelverk som gjelder i kommunen. Det er sannsynligvis ikke et problem dersom du eier tomten, men det finnes andre regler som du bør ta hensyn til. Det kan f.eks. være regler for hvor tett inntil tomtegrensen du kan bygge, og det kan også være restriksjoner på hvor høy lekeplassen kan være.

Tid og budsjett

Tid og penger er to aspekter som alltid påvirker et byggeprosjekt. Når det gjelder lekeplasser, finnes det uendelige muligheter for den med ferdigheter til å bygge apparater fra bunnen av, noe som krever en helt annen tidsinvestering, men som kan gjøre det billigere i lengden. Dersom du har mer økonomiske ressurser enn du har tid, kan du velge å sette sammen din lekeplass ved å kjøpe inn ferdige apparater fra en leverandør.
Uansett hvilken metode du velger, finnes det mange dyktige leverandører av både virke og ferdige apparater som gjør at du kan bygge akkurat den lekeplassen du ønsker.

Alle lekeplasser krever et stabilt fundament

Hva er det viktigste på en lekeplass? Utover at barnet skal ha det gøy, må selvsagt også sikkerheten være i fokus. Ved å forankre apparatene på lekeplassen med jordskruer, gir du hele lekeplassen et stabilt fundament og sørger for en sikrere lekeplass for barna. Apparatene på en lekeplass skal tåle lekende barn, vær og vind. Derfor er et godt forankret fundament en forutsetning for en god og sikker plass å leke på.

Med jordskruer fra Stop Digging blir forankringen av din lekeplass både enklere og billigere. Du kan bruke våre jordskruer i stedet for å støpe fast reisverket, og slik sparer du både tid og penger. Resultatet med jordskruer blir minst like stabilt, og de er mye enklere å montere.

Stop Digging monterer jordskruer for mange forskjellige formål og jobben utføres av våre sertifiserte montører som finnes i hele Norge. Monteringen er rask og enkel og gir deg de beste forutsetningene for ditt byggeprosjekt.

Ta kontakt med oss i dag for å finne din nærmeste montør!
Er du et foretak og interessert i et samarbeid? Ta kontakt og vi forteller mer om hva det er vi kan tilby.