Tips til deg som skal sette opp et gjerde

Et gjerde er kanskje ikke det vakreste på tomten din, men er i mange tilfeller nødvendig. Og hvis du trenger å beskytte noe – barn, dyr, planter eller din egen tomt – er et gjerde ofte det enkleste alternativet. Selv om et gjerde ikke gir samme beskyttelse mot vinden som en levegg, er det et prisgunstig alternativ som ikke krever så mye vedlikehold.

For det første, trenger du ikke byggetillatelse for å sette opp et gjerde. Du kan med andre ord sette opp et gjerde hvor som helst på tomten din. Dette har kun ett unntak – for å sette opp et gjerde rett på tomtegrensen kreves det at dette er avtalt med naboen din.

Lett å montere

Det er ikke så komplisert å sette opp et gjerde, men materialet veier en del og krever i mange tilfeller to personer ved montering. Før du går til anskaffelse av materiale, bør du skissere en tegning som viser området du skal gjerde inn. Gjør tegningen så detaljert som mulig og marker hjørnestolper og portstolper tydelig på tegningen. Tegningen er veldig kjekk å ha når du drar til forhandleren for å kjøpe inn materialer. Med tegningen som utgangspunkt, får forhandleren en tydelig oversikt over hva du skal bygge slik at vedkommende kan gi deg de riktige materialene samt nyttige tips.

Vær nøye med underlaget i bakken

En vanlig fallgruve når det kommer til montering av gjerde, er at det slurves med undersøkelser av bakken der gjerdet skal monteres. Det kan være vannledninger i bakken under gjerdet som ikke må ødelegges, eller kanskje det ikke er tilstrekkelig med flatmark der porten skal plasseres. Før du henger opp porten, bør du derfor undersøke bakken rundt nøye, da det er viktig at området er flatt sånn at porten kan åpnes og lukkes uten problemer. Et annet tips er å tenke nøye gjennom hvor stor port du faktisk trenger. Selv om du ikke planlegger å kjøre gjennom porten med to biler, er det kanskje likevel praktisk med en dobbel port.

Bruk jordskruer fra StopDigging til å forankre gjerdet ditt

Med våre jordskruer blir det både billigere og enklere å sette opp gjerdet ditt! I stedet for å grave opp hele hagen og sette ned betongsokler, kan du heller bruke våre jordskruer som gir et mye bedre og mer stabilt resultat.

Vi har skruer for alle bakkeforhold og bygg. Våre rørskruer passer utmerket ved forankring av gjerde, og har du vanskelig terreng på tomten din hjelper vi deg med å finne den beste løsningen for deg!

StopDigging har over 100 sertifiserte montører i hele Norge – kontakt oss i dag for å finne din nærmeste montør.