Slik bygger du en støyskjerm

Støy er et voksende problem på grunn av større utbygging av veier og boligområder. En støyskjerm som er montert på riktig måte, kan gi både fred og ro, samt redusert innsyn.

Mange plages av bråk og støy. Ved å montere en støyskjerm på riktig måte kan du få det både roligere og fredeligere, i tillegg til et redusert stressnivå. Du reduserer også innsynet på tomten din. Vi viser deg hvordan du går fram for å montere en støyskjerm!

Planlegging og undersøkelser

En god støyskjerm skal være lyddempende, men selvsagt også beskytte så mye som mulig for innsyn. Det viktigste for en effektiv støyskjerming er at den er tett og plassert på riktig sted. Det finnes flere forskjellige modeller på markedet, både lydabsorberende og lydreflekterende støyskjermer. Spør en ekspert og forklar situasjonen din for å oppnå et best mulig resultat.

Hvordan bygger man en støyskjerm?

Enten du skal bygge en vegg for å beskytte deg mot innsyn fra naboen eller montere en større beskyttelse mot støy, gjelder det å sørge for at alt skjer på riktig måte. I utgangspunktet trenger man byggetillatelse for å sette opp en støyskjerm. Kontakt derfor kommunen din for å se hva som gjelder for akkurat deg og ditt prosjekt. Deretter må du vurdere hva slags beskyttelse du ønsker. Man kan både kjøpe ferdigbyggede moduler eller bygge den selv. Et stabilt fundament er alfa og omega for at treverket skal kunne tåle både vær og vind, samt fremstå helt tett. Den minste lille sprekken i støyskjermen gjør en stor forskjell på hvordan lyden oppfattes på den andre siden. Husk at støyskjermen skal passe inn i miljøet, og danne en helhet slik at man tar hensyn til høyden på veien. Treverk er derfor et passende materiale da det er både lett, sterkt og formbart.

Jordskruer gir et stabilt grunnlag for innsynsbeskyttelsen

Jordskruer fra StopDigging gir støyskjermen din en rask og effektiv forankring. Du sparer både tid og penger når du bruker våre jordskruer i stedet for å grave ned eller støpe sokkel. Dessuten får du en penere og mer praktisk forankring da du slipper å snu opp ned på hagen din.
Vi har sertifiserte montører over hele landet som hjelper deg med å finne den beste løsningen for akkurat ditt prosjekt!

Kontakt oss i dag for å finne din nærmeste montør!