Kommunene velger jordskruer fra Stop Digging

Bollnäs kommune i Sverige har i lengre tid jobbet med Stop Digging.
Nylig undertegnet en avtale om fortsatt samarbeid!

Bollnäs kommun väljer markskruv

Vi har testet jordskuer på et antall lekeutstyr som f.eks. lekeapparat, lekeslott/hus og husker. Samarbeidet begynte med at Stop Digging monterte fundamentering til gjerder rundt husker på forskoler. Siden arbeidet med montering av jordskruer ikke fører til skader på jordoverflater, og vi slipper store maskiner på nærområdene med mange barn rundt, så har dette fungert optimalt. Dessuten blir gjerdene mye mer stabile med skruer enn med nedgravde fundament, sier Johan Larsson, prosjektleder i Bollnäs kommune.

Kommunene velger jordskruer fra Stop Digging Kommunene velger jordskruer fra Stop Digging

Andre fordeler for oss å bruke Stop Digging er at noen ganger har vi behov for å flytte på barnehager og skoler på kort tid. Da vil vi også flytte med lekeapparatene og lekehusene, og ved hjelp av Stop Digging demonteres jordskruene og hele flytte prosjektet forenkles.

Kommunene velger jordskruer fra Stop Digging Kommunene velger jordskruer fra Stop Digging

Nylig monterte Stop Digging jordskruer til gjerde ved vår camping. Siden dette står mot veien og er utsatt for plogskader og påkjørsels risiko, så er jordskruen et perfekt valg. Ved skader skiftes stolpene ut enkelt uten graving og støpning, sier Johan Larsson.

Mange av lekeapparatene våre skal støpes, men ved bruk av jordskruer tjener vi både tid og penger. Om kort tid vil vi begynne å bruke jordskruer til veiskiltene våre, og vi finner sikkert flere bruksområder, avslutter Johan Larsson, prosjektleder i Bollnäs kommune.