Fordelene med en carport

I vårt skiftende, skandinaviske klima er det viktig med en god parkeringsplass til bilen. Hvis kjøretøyet ikke er tilstrekkelig beskyttet når den ikke er i bruk, er det stor fare for at levetid forkortes.
Den mest effektive måten å beskytte bilen er å bygge en garasje eller en carport. En garasje er sannsynligvis den beste løsningen for ambisiøse hjemmefiksere, men det finnes også mange fordeler ved å velge en carport.

En carport sørger for meget god ventilasjon på grunn av konstruksjonen. Her unngår man problemer med eksos og fuktighet, noe som også er bra for mennesker. Den kjølige og luftige oppbevaringen reduserer også risikoen for at bilen ruster.
Da carporten er forholdsvis enkel, uten avanserte porter eller dører, er den billig å sette opp. Den krever også lite vedlikehold, noe som sparer penger på sikt. Et annet pluss er at det er enkelt å kjøre inn og ut av en carport, noe som selvfølgelig er viktig for den som bruker bilen daglig.

Hvordan vet jeg om jeg har lov til å bygge en carport?

 

Man trenger ingen byggetillatelse for å bygge en carport så lenge størrelsen på bygget ikke overstiger 50 kvadratmeter. Carporten må også være minimum 1 meter fra nabogrensen, og minimum 1 meter fra bolighus og andre bygninger på tomten din. Det finnes også anvisninger om plassering i forhold til vei og avkjørsel, og carporten kan kun bestå av én etasje. Du bør også finne ut hvor mye og hvor stort du har lov til å bygge på tomten din, og passe på at du ikke bygger over vann- og avløpsrør.
Før du kommer så langt i byggeplanene dine er det anbefalt å kontakte kommunens tekniske etat for å undersøke om det finnes en detaljert plan i området hvor du bor, og om denne planen kan innebære begrensninger for byggingen din.  

Husk også at arbeid med elektrisitet alltid må utføres av en kyndig elektriker.

Hvordan bygger man en carport?

Hovedpoenget med en carport er taket som beskytter bilen mot nedbør. Sørg for at taket tåler snøtyngden om vinteren for å unngå skader på deg selv og bilen din.
Gulvet kan være en støpt plate, men det går også fint med et solid underlag av grus.
En enkel carport kan bygges opp med kun fire stolper og ett tak, men det anbefales at man også supplerer med vegger som skjermer mot vind, regn og snø. Det er viktig at carporten forankres skikkelig i bakken, da den utsettes for sterke krefter når det blåser.

Spar tid og penger med Stop Digging

Med Stop Digging blir det både billigere og raskere å bygge en carport.
Vanligvis består stolpefestet på en carport av kraftige sokler som støpes i betong. Men bruker du jordskruer i stedet for sokler, sparer du mye tid og arbeid.
Vår kraftige stolpeskruer sørger for at konstruksjonen blir stødig selv ved kraftig vind og dårlig vær. Faktum er at resultatet blir mer stabilt med jordskruer enn med en betongsokkel.

Vi monterer jordskruer til mange ulike formål. Jobben utføres av våre mange sertifiserte montører i hele Norge. Monteringen utføres raskt og slik at resten av arbeidet kan påbegynnes øyeblikkelig.

Kontakt oss i dag for å finne din nærmeste montør!