Slik bygger du en lekestue – tips og råd

Fra idé til innflytningsfest er det mye å tenke på når du skal bygge en lekestue. Samtidig er en lekestue noe som blir satt stor pris på og som gir barnet ditt sin egen lille krok. Vi gir deg tips om hva du skal tenke på når du skal bygge en lekestue.

En liten stue, en herregård eller et slott? Eller hvorfor ikke en butikk? Små barn kan ha store drømmer og en lekestue kan gi mange herlige og utviklende stunder. Det finnes mye inspirasjon på nettet og det er lett å la seg avskrekke av storstilte byggeprosjekter. Men – å bygge en lekestue trenger ikke være særlig vanskelig eller tidkrevende, men det krever at du tenker gjennom enkelte ting først.

Hvordan skal lekestuen se ut?

Å bygge en lekestue er et fantastisk prosjekt som hele familien kan engasjere seg i! Hva drømmer barna dine om? Ønsker de seg et hus som er en miniatyrutgave av bolighuset? Eller skal det være mulig å kunne åpne en butikk eller en skole? Her er det bare fantasien som setter grenser!

Et lite tips er å sørge for at det finnes vinduer som kan åpnes ettersom lekestuen trenger å luftes ut iblant. Du kan også tenke gjennom om lekestuen skal ha et annet bruksområde når barna ikke lenger leker med det.

Undersøk reglene

Du trenger sannsynligvis ikke søke om byggetillatelse for en lekestue, men det finnes derimot andre regler man må forholde seg til. Det gjelder for eksempel om hvor nært du kan bygge inntil tomtegrensen og hvor høyt du kan bygge. Derfor kan det være lurt å undersøke med kommunen om hvilke regler som gjelder for akkurat den lekestuen du har tenkt deg.

Tidsbruk og budsjett

Tid og penger – to aspekter som alltid påvirker et byggeprosjekt! Hvor mye tid har du mulighet til å legge ned og hvor mye kan lekestuen koste? Det er mulig å bygge en lekestue helt fra grunnen og det finnes både tegninger og masse inspirasjon på nettet. Ønsker du et alternativ som krever mindre fysisk arbeid, kan du kjøpe enten byggesett eller hvorfor ikke kjøpe et ferdig montert hus som leveres fiks ferdig?

Grunnen – hvor skal lekestuen monteres?

Selv små hus krever en stabil grunn. Den skal tåle mye løp og lek, i tillegg til det norske klimaet. En stabil grunn sørger for at lekestuen ikke blir skjev og at du kommer et stykke opp fra bakken slik at du reduserer risiko for råte.

På tide med innvielse!

Når lekestuen er ferdig er det på tide med innflytningsfest! Inviter bestevennen din, eller hvorfor ikke samle alle favorittbamsene til en klassisk te-fest? En lekestue garanterer mange års kreativ og lærerik lek i mange år fremover!

Bygga lekstuga med markskruv

Trenger du hjelp til å sikre grunnen under lekestuen? Jordskruen er en kostnadseffektiv og rask metode. Finn din montør her!