Tips og råd for deg som skal bygge et drivhus

Et drivhus har mange bruksområder! Du kan dyrke planter og grønnsaker før det norske klimaet egentlig tillater det. Det kan også brukes som et flott uterom der hele familien kan slappe av.

Før du kan nyte et bugnende drivhus med eksotiske frukter og ferske grønnsaker som vokser tett i tett, er det enkelte ting man bør tenke på. Vi har samlet noen praktiske råd og tips til deg som vurderer å bygge et drivhus i hagen!

Nøye planlegging og undersøkelser

Først og fremst kreves det nøye planlegging for å kunne bygge et drivhus. En vanlig feil er at man kun går etter prisen. Det anbefales ikke å gå etter det billigste alternativet, for som vi alle vet, er det ofte grunner til at det billig. De rimeligste utgavene har ofte tynnere glass og en lavere høyde på sidene. Derfor er det viktig å undersøke dette nøye, og rådføre deg med forskjellige leverandører før du bestemmer deg for hvilket drivhus du ønsker.

Ikke vær gjerrig på størrelsen!

Spør du en ekspert, sier sannsynligvis vedkommende at du må velge et større drivhus enn du i utgangspunktet hadde tenkt. Det meste som plantes i et drivhus vil vokse opp mot taket, så et godt tips er å ikke være gjerrig på sidehøyden slik at man får så mye som mulig ut av plassen. Så ikke velg et drivhus som er for lite – da er sannsynligheten stor for at du angrer deg senere! Med et høyere tak, forbedres klimaet i drivhuset, da luftvolumet øker.

Velg riktig beliggenhet – så godt det lar seg gjøre

Å velge den perfekte beliggenheten til drivhuset ditt kan være vanskelig. Det er naturligvis ikke alle som har en hage med forutsetninger der man kan velge fritt. Mange velger instinktivt en sørlig beliggenhet for å få så mange soltimer som mulig, men da risikerer man faktisk at drivhuset blir for varmt. Det er flere eksperter som mener at en vestlig plassering er det beste, ettersom man da får færre soltimer. Vinden er også noe man må ta med i betraktning. Hvis drivhuset ikke ligger i le, risikerer man at det blir nedkjølt av den kalde vinden.

Legg inn strøm og vann i drivhuset

Ønsker man fleksibilitet og mulighet til å dyrke året rundt, er det nødvendig å utstyre drivhuset med både strøm og vann. Først og fremst trenger man strøm for å forhindre frost og mulighet til å bruke varmevifte, men også for bruk av belysning. En betydelig enklere løsning ved vanning er å bruke en vannslange. Merk at drivhuset krever mer vann enn man i utgangspunktet tror, og det kan derfor være en god idé å legge vann rett inn i drivhuset og investere i et automatisk vanningssystem.

Jordskruer er en enkel og praktisk løsning

Skal du bygge et drivhus og trenger hjelp med fundamentet? I dag bygges det mange drivhus på et underlag av mur, noe som kan kreve litt ekstra jobb. Bruk heller jordskruer fra StopDigging som er en kostnadseffektiv og skånsom måte å forankre drivhuset ditt på! Det skader ikke underlaget og du trenger verken å grave eller vente på at støpen skal tørke. Vi har sertifiserte montører i hele Norge – kontakt oss i dag for å finne din nærmeste montør!