Spørsmål & Svar

1. Hvem er Stop Digging?

Stop Digging er en innovasjon i entreprenørbransjen og vi er markedsledende innen utvikling, montering og salg av jordskruer med tilhørende applikasjoner. Montering av jordskruer utføres av våre sertifiserte montører på en god og effektiv måte uten å grave, der vi tilbyr et solid feste som sparer tid og penger.

 

2. Bruksområder?

Vi monterer jordskruer som feste til mange forskjellige prosjekter: Altaner, gjerder, bjelker, pergola, skur, redskapsbod, lekestue, carport, skilt, parkbenker, vinterhager og andre utendørsobjekter. Vi har smarte løsninger og mange forskjellige muligheter til ethvert spesifikt prosjekt.

 

3. Hva avgjør hvilke jordskruer som skal benyttes?

Vi har mange forskjellige skruer i egendefinerte lengder. Det som avgjør hvilken skrue som bør benyttes, avhenger av jordforhold, belastning og type prosjekt. Vi har også et godt og velutviklet utvalg av applikasjoner og tilbehør for å finne den riktige jordskruen for deg. Våre jordskruer er spesielt utviklet for vårt nordiske klima og målene som brukes innen norsk standard.

 

4. Hva skjer om vi har stein i bakken?

Før vi monterer skruene, forhåndsborer vi alltid et hull i bakken. Mindre steiner og grus flytter seg under boringen, og mellomstore steiner sprekker. Hvis vi treffer på store steiner eller fjell, har våre velutdannede montører stor erfaring med å løse eventuelle problemer som måtte oppstå.

 

5. Hvordan påvirkes jordskruen av tele og frost i bakken?

Etter mange års erfaring med kraftig frost i bakken kan vi konstatere at skruen tåler tele. Skruene våre er utformet slik at de er tilpasset for å klare seg under tøffe forhold, og jordskruene er spesialutviklet for å brukes i vårt nordiske klima. Våre lokale montører har gode kunnskaper om grunnforholdene samt referanseobjekter.

 

6. Bruker man de samme beregningene som med betongsokkel?

Ja! Vi erstatter betongsokkelen.
Ved cc-mål (senteravstand) og lignende beregninger kan det regnes på samme måte som ved bruk av betongfundament. Når det gjelder belastning ved større prosjekter, anbefales det alltid at vi utfører en trekktest for å sikre at det er riktig bæreevne på jordskruen.

 

7. Hvor stor belastning tåler jordskruen; trekk, trykk og horisontalt?  

Alle jordskruene våre er testet og spesifisert med hensyn til trekk, trykk og horisontal belastning. Gå inn via denne linken: https://stopdigging.no/vare-skruer-4-modeller-i-flere-lengder/og klikk på den respektive jordskruen for å finne fram til beregninger. Disse beregningene er utført på vanlig dyrkbar grunn og kan derfor endre seg ut i fra grunnforholdene. For å sikre lokale variasjoner, gjennomføres det også testing.

 

8. Holdbarhet?

Jordskruene våre er spesialutviklet og tilpasset vårt nordiske klima når det gjelder tykkelse og overflatebelegg. Alle jordskruene våre er laget i varmforsinket stål og galvanisert i henhold til ISO 1461. Samtlige produkter er CE-merket og fra produksjonsanlegg som er ISO-sertifiserte.

 

9. Hvem er kundene våre?

Vi utfører arbeid for både private kunder og bedrifter. Alle våre montører er sertifiserte, har ID06 og Entreprenørforsikring. Vi er leverandører til bl.a. NCC, Skanska, Peab, Riksbyggen og kommuner rundt omkring i Sverige. Stop Digging er det naturlige valget da vi tilbyr en kostnadseffektiv løsning som gjør det enklere for kunden.

 

10. Hva koster det?

Vårt konsept består av ferdig montert til en fast pris per monterte jordskrue. Prisene våre varierer avhengig av hvilken jordskrue du trenger til prosjektet ditt. Prisene varierer også avhengig av hvor i landet du befinner deg.

 

Kontakt din lokale montør for tilbud her: https://stopdigging.no/finn-montor/