Bygg platting med jordskruer

Å bygge en platting rundt et basseng med jordskruer skiller seg ikke nevneverdig fra det å bygge med betongblokker. Den eneste forskjellen er egentlig at rammen hviler på flere jordskruer som skrus ca. 1 meter ned i bakken.

Fordeler med jordskruen

Fordelene med jordskruer er at man slipper gravearbeidet. Du trenger derfor ikke snu opp ned på hagen, noe som lett kan skje når man graver for hånd eller med en liten gravemaskin. Monteringen av jordskruen går raskt og man setter skruene akkurat der man vil ha rammeverket og i akkurat den høyden man ønsker. Før selve jordskruen monteres, forhåndsborres alle hull slik at man får en sikker montering. Eventuelle steiner på opptil 30 cm sprekker opp mens mindre steiner flytter på seg. Etter montering av skruene kan arbeidet starte umiddelbart.

markskruv för pooldäck

 

Ulike skruer til ulike bakkeforhold og prosjekter

Vi har fire ulike grunnmodeller av skruer. For å bygge en platting eller et pooldeck bruker man først og fremst bjelkeskruen, eller eventuelt stolpeskruen hvis man bruker en stående stolpe for å justere eventuelle nivåforskjeller der terrassen skal være. Både bjelkeskruen og stolpeskruen er tilgjengelige i ulike lengder og dimensjoner avhengig av jordsmonn, dimensjonen på treverket som skal brukes og belastningen som skruene skal håndtere.

Når passer det ikke med jordskruer til terrasse eller platting?

I de fleste tilfeller er jordskruen en effektiv og stabil metode for forankring av ulike konstruksjoner og montering av ting som skal sitte fast i bakken. Det finnes selvfølgelig også tilfeller der jordskruen ikke egner seg. Det gjelder blant annet hvis det er fjell der du skal bygge. I slike tilfeller vil man vanligvis borre hull i fjellet og forankre med en stålspiss. Hvis en terrasse for eksempel befinner seg delvis over fjell, så kan vi hjelpe deg med å sette jordskruen der det ikke er fjell, og så sette en stålspiss der det er fjell.
Andre eksempler på når jordskruen ikke egner seg, er der jorden er nylig utgravd ned til et nivå på 50 cm eller dypere. I slike tilfeller må bakken få tid til å sette seg før man kan gjennomføre en god og stabil montasje. EKSTREMT steinete jord kan være et problem, men i de fleste tilfeller kan vi montere jordskruer også i steinete jord siden vi forhåndsborrer alle skruer, noe som gjør at steiner på opptil ca. 30 cm diameter sprekker opp.

Andre eksempler på konstruksjoner med jordskruer

Når det gjelder byggeprosjekter i og rundt hagen har man bl.a. følgende bruksområder:

  • • Bygge gjerde med jordskruer
  • • Bygge anneks med jordskruer
  • • Bygge Attefallshus med jordskruer

Andre sammenhenger der jordskruen er effektiv er f.eks. ved montering av sykkelstativer, parkeringsskiller, skilt, søppelkasser, brygger, lekeplasser o.l.

 

 

Vill du också bygga ett pooldäck med markskruv?

Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig redan idag
och svarar på dina frågor. Du kan även ringa oss: 010-110 34 02/p>

 

 

← Flere byggetips