Forankre gjerdet med jordskruer

Å bruke jordskruer til å forankre gjerder er en veldig effektiv og tidsbesparende måte å sette opp et nytt gjerde på. Selve gjerdet kan settes opp på samme måte som når du graver ned eller støper sokkel, men når du bruker jordskruer slipper du å snu opp ned på hagen, noe som ellers ville vært tilfelle.

Bygga staket med markskruv + Jordskruv

 

Jordskruens fordeler

I tillegg til at det hverken påvirker underlaget eller hagen, sørger også monteringen for at man sparer både mye tid og arbeid. Ettersom vi setter skruene ned i urørt jord, blir resultatet mer stabilt enn en betongsokkel som graves ned. Hvis du skal montere noe på en eksisterende asfalt- eller steinoverflate, blir jordskruens fordeler ekstra klare. I asfalten kan vi borre et hull og sette skruen rett gjennom den og ned i bakken. Ved steinbelegning løfter vi rett og slett på en natur- eller brostein, og setter skruen der. Vanligvis er man nødt til å bryte seg vei gjennom den anlagte overflaten, for så å grave et større hull som deretter etterfylles og overflaten repareres.

Ulike skruer til ulike bakkeforhold og prosjekter

Vi har fire ulike grunnmodeller av skruer. For å forankre et gjerde bruker man først og fremst stolpeskruen for montering av tregjerde, eller rørskruen for montering av gjerde i stål eller metall. Både stolpeskruen og bjelkeskruen er tilgjengelige i ulike lengder og dimensjoner avhengig av jordsmonn, dimensjonen på treverket som skal brukes og belastningen som skruene skal håndtere.

Når passer ikke jordskruer til forankring av gjerde?

I de fleste tilfeller er jordskruen en effektiv og stabil metode for forankring av ulike konstruksjoner og montering av ting som skal sitte fast i bakken. Det finnes selvfølgelig også tilfeller der jordskruen ikke egner seg. Det gjelder blant annet hvis det er fjell der du skal bygge. I slike tilfeller vil man vanligvis borre hull i fjellet og forankre med en stålspiss. Hvis en terrasse for eksempel befinner seg delvis over fjell, så kan vi hjelpe deg med å sette jordskruen der det ikke er fjell, og så sette en stålspiss der det er fjell.

Andre eksempler på når jordskruen ikke egner seg, er der jorden er nylig utgravd ned til et nivå på 50 cm eller dypere. I slike tilfeller må bakken få tid til å sette seg før man kan gjennomføre en god og stabil montasje. EKSTREMT steinete jord kan være et problem, men i de fleste tilfeller kan vi montere jordskruer også i steinete jord siden vi forhåndsborrer alle skruer, noe som gjør at steiner på opptil cirka 30 cm diameter sprekker opp.

Andre eksempler på konstruksjoner med jordskruer

Når det gjelder byggeprosjekter i og rundt hagen har man bl.a. følgende bruksområder:

  • • Bygge platting eller terrasse med jordskruer
  • • Bygge anneks med jordskruer
  • • Bygge Attefallshus med jordskruer

Andre sammenhenger der jordskruen er effektiv er f.eks. ved montering av sykkelstativer, parkeringskiller, skilt, søppelkasser, brygger, lekeplasser o.l.

 

 

 

Vill du också bygga ett staket med markskruv?

Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig redan idag
och svarar på dina frågor.
Du kan även ringa oss: 010-110 34 02

 

 

← Flere byggetips