Tips og råd når du skal bygge uteplass eller terrasse

En grønn uteplass kan være et stort løft for hele hagen og fylle mange funksjoner. Her kan man nyte mange late dager i sommerhalvåret, og det er det perfekte stedet å omgås og spise middag på!

En uteplass er et must for mange med hage. Tanken på å spise lunsj eller middag utendørs og midt i en trivelig hage, gjør at flere og flere velger å skape seg en skikkelig hyggelig uteplass. Her gir vi deg noen tips om hvordan du går fram!

Valg av materiale

Å lage seg en herlig uteplass eller terrasse er en enkel måte å gi hagen sin et løft på. Det vanligste alternativet for å skape en herlig uteplass i hagen er å bygge en platting eller terrasse som er forbundet med selve huset. De vanligste materialene er furu, sedertre, trykkimpregnert treverk eller trekompositt. Det er blitt mer og mer vanlig å forlenge stua eller kjøkken ut til en terrasse, og en smart måte å kunne forlenge sommersesongen på.

Det er også blitt meget populært å velge en steinbelagt uteplass som alternativ til platting eller terrasse. En steinbelagt uteplass holder i mange år og kan legges både tett inntil huset, men også et stykke unna. Steinen smelter også vakkert inn i omgivelsene og skaper et rolig og avslappet inntrykk.

Vedlikehold

Alle trekonstruksjoner krever vedlikehold, også overnevnte terrasse og platting. Det er nødvendig å rengjøre og olje den regelmessig for at konstruksjonen skal holde seg over tid. Undersøk hvilke alternativer som passer best for akkurat ditt valg, og se om det finnes noen miljøvennlige alternativer. Velger du en uteplass av stein kreves det minimalt med vedlikehold. Med høytrykksspyler er den enkel å holde ren og vedlikeholdes.

Størrelse

Det er viktig å tenke seg godt om når man skal velge størrelse. Har du allerede møbler som skal passe inn, kan det være lurt å måle disse før du bestemmer deg. Husk at det er mange ting som må få plass, blant annet grillen, krukker og møbler. Samtidig skal ikke uteplassen være for stor og ta over hele gressplenen og hagen – da er det jo ikke noe igjen å glede seg over.

Jordskruer er en enkel og praktisk løsning

Skal du bygge en uteplass eller terrasse, og trenger hjelp med underlaget? Benytt deg da av jordskruer fra StopDigging som er en kostnadseffektiv og praktisk løsning. Det går raskt, er stabilt og du slipper å snu opp ned på hagen din. Vi har sertifiserte montører i hele Norge – kontakt oss i dag for å finne din nærmeste montør!