Hvorfor bygge en terrasse?

Det finnes neppe noe som er mer behagelig enn å gå barbeint om sommeren. Å kjenne gresset som kiler deg mellom tærne gjør virkelig noe med livsgleden.
Men gressmatter kan ha sine begrensninger. Det er ikke alltid lett å finne store, flate områder hvor man kan sette fram alle hagemøblene sine. Det kan også bli ujevnt og grisete etter at det har regnet. En smart løsning kan derfor være en terrasse, der grill og utemøbler står pent og stabilt.
En vakker terrasse gir huset et estetisk løft, og blir en herlig «solfanger» hvor du kan spise, lese, lade batteriene, omgås venner, feste eller bare slappe av og nyte det gode været.
En terrasse har mange fordeler. For det første er den enkel å holde ren. Bare spyl av terrassen med vann hvis du er så uheldig å søle. Det tørker raskt etter både rengjøring og regn. Terrassen er også behagelig å gå på, holder som regel jevn temperatur og er stort sett vedlikeholdsfri. Sist, men ikke minst, øker den også naturligvis verdien på eiendommen.

Hvordan vet jeg om jeg har lov til å bygge en terrasse?

Kreves det ingen spesialtillatelse for å bygge en terrasse? Nei, i utgangspunktet trenger man ingen byggetillatelse for en uteplass som bygges flatt på bakken der størrelsen ikke overstiger 50 kvadratmeter og høyden ikke overstiger 50 cm. Bygger du større eller høyere enn dette, må du søke kommunen om byggetillatelse.
Bygging av en terrasse på bakken er altså ikke søknadspliktig der plasseringen ikke er i strid med arealformål, planbestemmelser eller hensynssoner. Avstand fra huset og eventuelle vegger kan også påvirke byggetillatelsen, og det anbefales at du kontakter kommunen din for nærmere informasjon.

Hvordan bygger man en terrasse?

Før man begynner å bygge er det viktig at bakken er godt forberedt. Underlaget må være solid, veldrenert og helt flatt.
Den løse jorden skal graves bort sånn at du får et fast underlag. Deretter bør man fylle på med grus som pakkes sammen med en platevibrator, en såkalt «hoppetusse». Underlaget bør slutte et stykke fra huset sånn at regnvannet renner bort fra selve fundamentet. Deretter er det bare å begynne byggingen av selve terrassen. Da trekonstruksjoner på bakken utsettes for mange naturpåkjenninger, bør man velge materialer som tåler disse. Dette gjelder ikke bare trevirket, men også beslag og skruer.

Spar tid og penger med Stop Digging

Med Stop Digging blir det både billigere og raskere å bygge en terrasse!
En terrasse bør festes i bakken sånn at den tåler vær og vind. Hvis du bruker jordskruer i stedet for å grave ned og støpe sokler, sparer du mye tid og arbeid. Rammen på plattingen hviler dermed på flere jordskruer som settes ned i bakken på ca. 1 meters dybde. Monteringen går raskt og man setter skruene akkurat der man ønsker rammen. Etter monteringen kan man starte resten av arbeidet umiddelbart.
Resultatet med jordskruer blir mer stabilt enn med betongsokler som graves ned. Jordskruen kan også brukes om vinteren. Med andre ord, en løsning med mange fordeler!
Vi monterer jordskruer til mange ulike formål, blant annet for feste av plattinger og terrasser. Jobben utføres av våre sertifiserte montører over hele Norge.  

Kontakt oss i dag for å finne din nærmeste montør!