Tips og råd for deg som skal bygge balkong

Et koselig frokosthjørne med kaffe og boller. Eller en oase med planter, grønnsaker og krukker. Balkonger tiltaler mange, men er også en stor kostnad. På sikt kan det imidlertid være en lønnsom investering som gir deg tilbake dobbelt så mye verdi. Her gir vi tips og råd til deg som vil virkeliggjøre drømmen om en egen balkong.

Å bygge en balkong øker både kvaliteten og verdien på hjemmet ditt, men det er en stor beslutning som krever nøye planlegging.

Planlegging og undersøkelser

Det er både dyrt å få montert ny balkong på fasaden og lage døråpning i veggen. Kanskje du også må flytte varmeelementer i hjemmet ditt. De fleste balkonger koster derfor over 100 000 kroner, og skal betales av den som bor i leiligheten. Selv om det er en stor investering, anser de fleste dette som en meget god investering da man ofte får igjen minst det dobbelte når man selger boligen. Skal du bygge en balkong og har mulighet til å plassere den i solfylte omgivelser, er dette selvsagt det beste – du kan da øke verdien med 10-15 prosent mer i tillegg. Det er mange steg som må tas for å kunne bygge en balkong. Bor du i et borettslag må dette avgjøres både av borettslaget og kommunen før byggingen kan starte. Det er ikke alle som får lov til å bygge balkong, og kommunen må vurdere om byggingen skaper problemer for området eller naboene. I borettslaget pleier man å fordele kostnadene, både selve byggingen og fremtidig vedlikehold. Bor du i en borettslagsleilighet og ønsker å bygge balkong, er det en god idé å gå sammen med flere andre eiere for gjennomføring av prosjektet. Det blir både billigere og enklere å planlegge.

Tips og triks

  • Balkong øker ofte verdien på andelen med 5–15 prosent.
  • I borettslag tjener man ofte på å gå sammen for å bygge balkong.
  • Vær ute i god tid. Det kan ofte være lang ventetid, og det tar lang tid å bygge.
  • Husk at det er borettslaget som skal gjennomføre fremtidig vedlikehold av balkongene, og at fellesutgiftene derfor kan påvirkes.

Vi kan hjelpe deg!

Skal du bygge en balkong og vil vite hvordan du går fram? Kontakt StopDigging i dag for å finne din nærmeste sertifiserte montør!