VÅRE JORDSKRUER

STOP DIGGINGS SKRUER ERSTATTER BETONGFUNDAMENT –
STABILT BYGGEFUNDAMENT OG FORANKRING AV HØYESTE KVALITET
TA KONTAKT MED OSS

HVA ER JORDSKRUER?

Betongfundament eller skrue? Det er ikke et spørsmål engang: Det finnes en jordskrue til ethvert prosjekt. Bjelkeskruer, stolpeskruer, adapterskruer og rørskruer – vi har skruer i fire grunnmodeller med ulike fester, lengder og dimensjoner avhengig av hva som skal forankres, hvilke belastningskrav som gjelder og grunnforholdene på stedene der skruene skal monteres. I tillegg har vi en rekke tilleggsutstyr for spesialmontering. Der du trenger et fundament, kan vi montere en skrue!

VÅRE SKRUER OG TILLEGGSUTSTYR

VI HAR JORDSKRUER TIL ALLE FORMÅL

products

SGC ADAPTERSKRUE

Universalskruen vår SGC har en rund plate med flere hull for tilleggsutstyr, og størrelsen på platen tillater et stort justeringsrom i to ledd. Skruens kraftige dimensjoner, i kombinasjon med et ekstra tykt sinkbelegg, gjør den sterk og solid, og den er dermed godt egnet for tunge jobber.

KAN BLANT ANNET BRUKES TIL:
Moduler
Solceller
Levegger
LES MERDatablad
products

SGP ADAPTERSKRUE

Adapterskruen vår SGP har et kraftig gjengehull sentralt plassert i hodedelen, noe som gjør at den passer til mye forskjellig tilleggsutstyr. Designet gir gode justeringsmuligheter og passer derfor perfekt til prosjekter som krever fleksibilitet, men som har lavere belastningskrav.

KAN BLANT ANNET BRUKES TIL:
Moduler
Solceller
Levegger
LES MERDatablad
products

SGU BJELKESKRUE

Bjelkeskruene våre er det rette valget når du ønsker å montere et fundament av liggende bjelker, for eksempel gulvbjelker til en bod eller bærebjelker til en terrasse. Skruene finnes i fem lengder, noe som gjør det mulig å bruke dem til å utjevne nivåforskjeller i underlaget samtidig som stabiliteten opprettholdes.

KAN BLANT ANNET BRUKES TIL:
Terrasse
Bod
LES MERDatablad
products

SGN RØRSKRUE

Den kalles for rørskruen – en rørformet jordskrue som er laget for å holde en avlang eller sylindrisk gjenstand på plass inne i skruen. Den finnes i flere dimensjoner for ulike behov, og når rørskruen er montert, er det bare å senke ned det som skal forankres og feste det med fire bolter – raskt og enkelt.

KAN BLANT ANNET BRUKES TIL:
Skilting
Parkmiljø
Avsperring
LES MERDatablad
products

SG EX ADAPTERSKRUE

SGC EX består av 3 deler. En skrue, en midtdel og en topp. Med denne modulære jordskruen kan du fortsette å bygge til du har nådd ønsket dybde eller kapasitet.

KAN BLANT ANNET BRUKES TIL:
Moduler
Levegger
LES MERDatablad
products

SGS STOLPESKRUE

Nå kan du slutte å støpe stolpefundament – for godt. Stolpeskruene våre gjør jobben raskere og enklere – men er akkurat like stabile som tradisjonelle fundamenter. Skruen er tilgjengelig i to forskjellige standardbredder for å passe prosjektet ditt.

KAN BLANT ANNET BRUKES TIL:
Carport
Gjerde
LES MERDatablad

VI ER DER DU ER. TA KONTAKT MED OSS.

JORDSKRUER
FRA STOP DIGGING –
VINNER HVER KAMP

LES MER OM FORDELENE VED JORDSKRUER

STOPP DIGGINGS JORDSKRUER ER SPESIALUTVIKLET FOR Å TAKLE DET NORDISKE KLIMAET OG HOLDE DEN BESTE KVALITETEN PÅ ALLE MÅTER

Vi gir deg 25 års garanti på alle skruene våre

Alle skruene er
CE-merket

Materialet i
skruene er stål
(ISO 630 Fe 360A)

Overflaten på skruene
er 
galvanisert i henhold til
DIN EN ISO 1461

Produksjonsprosessen
er sertifisert i henhold
til ISO 9001

FAQ – VANLIGE SPØRSMÅL

Jordskruer – hvordan, hvor, når?
Her får du svarene.

Hvert byggeprosjekt har unike forutsetninger. Men jordskruene våre er allsidige og gjør det mulig å forankre både stort og smått på en stabil måte. Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt her, er det bare å ta kontakt med oss.

01 Hvorfor bruke jordskruer?

Jordskruen fra Stop Digging gir en stabil jordforankring som gjør at du sparer tid og penger. Jordskruen, eller jordankeret, gjør byggeprosjektet ditt enklere: Du slipper å bære tunge blokker eller blande betong, samt å bruke mange arbeidstimer og krefter på å grave og deretter restaurere bakken rundt. Hvis du støper, må du dessuten vente på at betongen skal størkne. Jordskruene kan monteres året rundt, selv i tele, og kan brukes i de aller fleste jordtyper. Monteringen går raskt, og du kan bruke det skrudde fundamentet med en gang.

Stop Diggings jordskruer må ikke forveksles med jordankrene og stolpefundamentene som kan kjøpes i byggevarehandelen. De innovative jordskruene fra Stop Digging leveres alltid ferdig montert av de autoriserte montørene våre.

02 Hvem er kundene til Stop Digging?

Vi utfører arbeid for både privatpersoner og bedrifter, og alle montørene våre er autoriserte. Vi har blant annet levert fundamenter til flere prosjekter i Sverige, blant annet til NCC, Skanska, Peab, Riksbyggen og til flere svenske kommuner.

03 Når brukes jordskruen?

Jordskruen kan brukes som jordfundament i både private og offentlige miljøer. Et fundament av jordankere egner seg til uteplasser, parkbenker, søppeldunker, skilter, gjerder, støyskjermer, søppelskur, miljøhus, sykkelboder og mye mer. Vi har smarte løsninger og en rekke muligheter for konkrete prosjekter – har du et oppdrag, har vi jordskruen!

04 Hvor dypt settes jordskruen?

Hvor dypt jordskruene må forankres, avhenger av belastningen og rådende jordforhold. Vi har skruer i lengder fra 580 mm til 2500 mm for å kunne lage stabile grunnfundamenter i de fleste underlag og til de fleste byggeprosjekter. Vi hjelper deg med å velge riktig skrue for ethvert prosjekt og sted.

05 Hvor lange er jordskruene?

Hvor lang jordskrue du trenger, varierer avhengig av jordforhold, belastning og selvfølgelig hva slags prosjekt det er snakk om. Vi har fire ulike grunnmodeller – adapterskrue, rørskrue, stolpeskrue og bjelkeskrue – i flere lengder og dimensjoner for å imøtekomme alle behov og forutsetninger. I tillegg finnes det et godt utviklet sortiment av tilleggsutstyr for ulike former for spesialmontering, for eksempel til flaggstenger. Alle jordankrene våre er laget for det nordiske klimaet, med dimensjoner tilpasset til vanlig byggestandard.

06 Kan jordskruer brukes i steinete jord?

Vi forborer alltid et pilothull før vi monterer jordankeret. Mindre steiner skyves bort av forboringen, og mellomstore steiner sprekker. Vi har ulike løsninger avhengig av situasjonen som oppstår. De autoriserte montørene våre har fått grundig opplæring og har lang erfaring med å løse problemer.

Hvis det er grunnfjell i jorden der du skal bygge, er det gode muligheter for at montørene våre kan bore et hull i fjellet og forankre med en bolt eller stolpesko av stål. Hvis det du bygger, for eksempel en terrasse, delvis ligger over fjell, undersøker vi løsningen på stedet – løsningen kan variere fra sak til sak. I nygravd jord må vi ta ekstra hensyn til eventuelle innsynkninger for å kunne utføre en god og stabil montering av jordskruen, for eksempel ved å velge en lengre skrue.

Jordskruene våre fungerer utmerket selv i bratte skråninger, hvor du kanskje ønsker å forankre for eksempel en trapp, bygge terrasse eller montere lekeapparater. Stop Diggings skruemodeller finnes i forskjellige lengder, og sammen med vårt tilleggsutstyr, som inkluderer plater og L-støtter, kan vi utføre mange typer spesialmonteringer.

07 Kan jordskruer brukes i tele?

Vi kan montere jordskruer året rundt. Jordankrene våre er spesielt utviklet for å tåle tøffe forhold og det nordiske klimaet. Vil du vite mer? Vi hjelper deg gjerne med ytterligere informasjon og referanseobjekter.

08 Hvor solide er jordskruene?

Jordskruene våre er laget av ISO 630 FE 360 og er spesialutviklet og tilpasset det nordiske klimaet når det gjelder veggtykkelse og overflatebelegg. Alle jordankrene våre er varmeforsinket i henhold til ISO 1461. Alle produktene er CE-merket og produsert i henhold til EN 1090-1:2009. Produksjonsanleggene er også sertifisert i henhold til ISO 9001. Jordskruene våre har en estimert levetid på 100 år*.

*Stop Digging oppgir en estimert minimumslevetid for jordskruene. Verdien gjenspeiler antall år en installert skrue forventes å oppfylle sitt tekniske formål under normale forutsetninger – og er basert på flere års erfaring og forskning.

09 Hvordan påvirkes jordskruene av innsynkninger?

På samme måte som betongblokker kan jordskruen påvirkes av innsynkninger i bakken, men jordskruene våre av stål påvirkes generelt ikke av tele. I nygravd jord må vi ta ekstra hensyn til dette for å kunne utføre en god og stabil montering av jordskruen, for eksempel ved å velge en lengre skrue.

10 Hvor mye tåler jordskruene?

Alle jordankrene våre er nøye testet, og spesifikasjonene er utviklet med tanke på spenning, trykk og horisontal belastning. Les mer om skruene våre her. Disse verdiene er basert på en rekke tester i forskjellige jordtyper og kan endres av ulike jordforhold. For å sikre de lokale verdiene, kan vi utføre en trykktest.

11 Jordskruens sertifiseringer

Jordankrene våre av stål er spesialutviklet og tilpasset det nordiske klimaet når det gjelder veggtykkelse og overflatebelegg. Alle jordankrene våre er varmgalvaniserte i henhold til ISO 1461. Alle produktene er CE-merket, og produksjonsanleggene er sertifisert i henhold til IS0 9001.

12 Hva koster jordskruen?

Vi tilbyr en fast pris i henhold til tilbudet vi gir. Prisene våre varierer imidlertid avhengig av hvilket jordanker du skal bruke og hvor i landet du befinner deg – alle prosjekter har unike forutsetninger. Ta kontakt med oss for å få et kostnadsfritt tilbud.

SPESIALMONTERING

TILLEGGSUTSTYR

Det finnes en rekke tilleggsutstyr til jordskruene våre som passer til ulike former for spesialmontering. Ved hjelp av det smarte tilbehøret vårt kan skruene våre brukes til å forankre for eksempel byggegjerder, redskapsboder, flaggstenger, støyskjermer og solcelleanlegg.

Vi kan også utvikle spesialutstyr til ditt personlige prosjekt, etter dine egne behov og ønsker. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

FESTE TIL BYGGEGJERDER

Kombineres med en rørskrue med en diameter på 67 mm. Disse skruene er raske og enkle å installere. Kombinert med dette spesialfestet, som er tilpasset til standard byggegjerder, får du en stabil og sikker forankring.

Produktblad

FESTE TIL FLAGGSTANG

Et spesialfeste som kombineres med en eller tre jordskruer, avhengig av høyden på flaggstangen.

Produktblad

FESTE TIL STØYSKJERMER

Eksempler på ulike innfestninger, hvert prosjekt er unikt og bestilles ut ifra dets unike forutsetninger.

Produktblad

TILLEGGSUTSTYR TIL FLERE FORMÅL

products
SGF
products
SGE
products
SGL
products
SGC PLATE
products
PLATE 150x150
products
BRAKKEFESTE
ENKELTSTILT
products
BRAKKEFESTE
DOBBELSTILT
FORDELER MED SKRUEN

SPESIALMONTERING
MED JORDSKRUER

Det finnes en rekke tilleggsutstyr til jordskruene våre for ulike typer av spesialmontering, blant annet et bjelkefeste (70 mm), et stolpefeste (70 mm), en plate på 150 × 150 mm og L-brakett – alle tilpasset til adapterskruen vår. Ved hjelp av det smarte tilbehøret vårt kan skruene våre brukes til å forankre flaggstenger, støyskjermer, solcelleanlegg og byggegjerder.

Som du forstår, finnes det få begrensninger på bruksområder for jordskruene våre – så ikke nøl med å kontakte oss med spørsmål eller et utfordrende oppdrag. Vi finner en løsning og forankrer prosjektet ditt raskt og svært rimelig!

expectedLife

INSTALLASJON OVERALT, ÅRET RUNDT

MONTERE JORDSKRUER – SLIK FUNGERER DET

Før skruene monteres, blir alle hull forboret slik at skruene lettere får feste. Forboringen gir oss også en god forståelse av jordforholdene på området, slik at vi kan velge riktig lengde og plassering av hver skrue. Teknikken vår kan håndtere alle jordtyper. Kompakt leire er ikke noe problem, og mindre steiner flytter på seg eller sprekker. Hvis vi støter på større steiner eller fjell, kan vi enten justere plasseringen av skruen eller sette ned en bolt i steinen. I porøs jord eller sand bruker vi den lengste skruen vår.

Monteringen skjer raskt og enkelt. Det tar bare et par minutter per skrue. Jordskruene monteres ved hjelp av den spesialutviklede maskinen vår, som har et ekstremt høyt dreiemoment. Den kan til og med montere skruer når det er tele og frost i bakken. Maskinen skader ikke gress eller andre overflater. Hvis du trenger et fundament i brostein, løfter vi bare på én stein og borer. I asfalt lager vi enkelt et fint hull til skruen.

*Stop Digging oppgir en estimert minimumslevetid for jordskruene. Verdien gjenspeiler antall år en installert skrue forventes å oppfylle sitt tekniske formål under normale forutsetninger – og er basert på flere års erfaring og forskning.

MASKINPARKEN VÅR

SPESIALUTVIKLEDE MASKINER

SGM03

SGM03 er vår minste håndholdte monteringsmaskin. Med et lett og kompakt design utvikler SGM03 et dreiemoment på 1800 Nm og er utmerket for monteringer av små og mellomstore jordskruer. Maskinen kan enkelt og pålitelig håndteres av én enkelt montør.

SGM06

SGM06 er laget i Tyskland og spesialtilpasset for Stop Digging. Den leveres sammen med en solid, spesiallaget veske som har plass til maskinen og alt tilbehøret. Maskinen drives av en sterk motor på 1700 Watt og produserer cirka 4800 Nm i dreiemoment. SGM06 kan med andre ord montere de største jordskruene våre under nesten alle jordforhold.

SGM07

The SGM07 is the most powerful machine in our range of handheld installation machines. With a high-powered electric motor, the SGM07 produces 5300 Nm of torque and has an unloaded speed of 20 rpm in high gear mode. In other words, the SGM07 is capable of handling larger installations and in most conditions.

Maskiner til projekter med store volumer

SGM69

SGM69 er den minste maskinen i høyvolumsegmentet vårt. En pålitelig plattform i kombinasjon med en hydraulisk rotator som utvikler 1200 Nm dreiemoment og svært høy rotasjonshastighet. SGM69 kan enkelt montere en liten eller mellomstor jordskrue på mindre enn ett minutt.

SGM2000

SGM2000 er den største og mest avanserte monteringsmaskinen vår. Med en hydraulisk justerbar rigg, et stort dreiemoment og et nedtrekkbart system vil SGM2000 kunne montere jordskruer med svært høy hastighet og effektivitet. Maskinen kan i tillegg utstyres med utstyr for loggføring av dreiemomentet i sanntid, full GPS-posisjonering og et pneumatisk DTH-bor for særlig harde overflater.

authenticate

AUTORISERING GIR KVALITET

VELUTDANNEDE MONTØRER

Monteringen utføres av Stop Diggings autoriserte montører, som har gjennomgått en omfattende opplæring om montering i ulike jordtyper og miljøer.

TA KONTAKT MED OSS