Skip to main content

Kostnadseffektiv grunnforankring for store og små byggeprosjekt

Uansett hva man skal bygge finnes det ingen snarvei til et godt og stabilt fundament. Det er lett å miste motet ved tanken på flere timer med tungt arbeid. Kanskje man ønsker et gjør-det-selv-prosjekt, men ikke ønsker å grave, bære og støpe. Jordskruen fra Stop Digging har forenklet byggeprosjektene betraktelig, og dermed senket terskelen for å komme i gang med ønskede prosjekter.

Ulike byggeprosjekter med jordskrue

Alle byggeprosjekter trenger et godt fundament for å sikre lang holdbarhet. Klimaet i Norge er hardt og variert. Det krever derfor mye av byggenes holdbarhet og kvalitet. Jordskruer er utviklet for å tåle tøffe forhold og nordisk klima, og kan brukes til ethvert byggeprosjekt. Det finnes fire grunnmodeller med ulike fester, lengder og dimensjoner som kan forankre alle typer byggeprosjekter.

Tele er heller ikke en hindring for denne innovative løsningen. Dette gir muligheten til å sette grunnlaget for et byggeprosjekt i god tid før man skal starte selve byggingen. Monteringen går raskt. Det vil si at man kan begynne å bygge ønsket prosjekt umiddelbart, i motsetning til betong som trenger tid til å størkne.

Bygg veranda eller terrasse selv med jordskruer

En veranda eller terrasse kan gi økt trivsel hjemme. Uteområdet trenger ikke nødvendigvis å tilegnes sommermånedene alene. Et utetak eller pergola kan gi en hyggelig kosekrok også i de kalde månedene. Med en utepeis, varmelampe eller bålpanne på plass, kan det være like hyggelig på verandaen på vinterstid.

Når sola titter fram og varmer er det ekstra godt å nyte utvidelsen av utearealet. Med riktig fundament, kan man til og med plassere et badebasseng eller boblebad på terrassen. Det blir en fryd å feriere hjemme med en uteplass man trives på.

Når man skal utvide uteområdet med en veranda eller terrasse, gir jordskruen et holdbart fundament. Før man kan sette i gang med bærebjelker og rammeverk, må først grunnlaget være på plass. Med jordskruer trenger man ikke bekymre seg for dette. Man kan enkelt bestille en montør fra Stop Digging. Selskapets lokale montører tilbyr hjelp i hjemmet for hvert enkelt prosjekt. Slik får man enkelt grunnforankringen ferdig montert, og kan konsentrere seg kun om selve byggingen.

Uterom

Det finnes mange ulike måter å lage ekstra rom ute på. Felles for disse er at de enkelt kan lages med jordskruer som fundament. Avhengig av hva som skal bygges, kan stolpeskruer, bjelkeskruer eller adapterskruer være løsninger. Enkelte prosjekter krever en kombinasjon for å lage det perfekte fundamentet.

Et uterom vil utvide boarealet, samtidig som det gjør mye for trivselen utendørs. Mange ønsker seg et skjermende tak over sittegruppen eller boblebadet. Den kan også bygges inn med levegger eller glassvegger og dermed skape en romfølelse. Det blir både lunt og dekorativt med et uterom. Det kan også bidra til at man tilbringer flere timer utendørs. 

En vinterhage er en annen type uterom som er svært populær. Ofte er denne bygget i tilknytning til huset. Det er for eksempel mulig å bygge en vinterhage for å utvide stua, med kun en verandadør som separasjon. Vinterhagen kan innredes som en ekstra stue og dermed gi boligen betraktelig mer plass. For en mer åpen følelse er det mange som velger å bruke kun glass for både vegger og tak.

Dersom man har en større tomt, kan også denne typen uterom bygges separat. Slik vil man få et bedre utbytte av hagen, samt et ekstra område å nyte. 

Gjerde og levegg

Riktig gjerde eller levegg gir økt sikkerhet og nødvendig skjerming, samtidig som at det setter et flott preg på tomten. Et gjerde rammer inn uteområdet og avgrenser og minsker samtidig innsyn til tomten. En levegg kan både danne en lun krok og hindre at naboen ser alt som foregår på terrassen. Innsyn kan være sjenerende når man skal tilbringe tid ute på verandaen.

Uansett formål trenger gjerdet og leveggen et solid feste. Skal man begynne å grave eller støpe sokler, er det ikke bare tungt arbeid. Det kan også ødelegge uteområdet og gresset rundt. Fordelen med jordskruer er at det både gir et sterkt fundament og man slipper å grave.

Bod

Man får aldri for mye plass til oppbevaring. Det krever mer om man skal bygge en ny bod innendørs, enn å sette opp en separat bod ute. Med riktig utforming, kan man få en tørr og god utendørs oppbevaring. Før man setter i gang med byggingen må man likevel også her sikre riktig grunnforankring. Da kan man være trygg på at lagringen er sikker og god. Jordskruer fra Stop Digging egner seg svært godt som grunnlag også for uteboden.

Garasje og carport

En enkel carport trenger ikke nødvendigvis koste mye, men sparer en for mye besvær. Spesielt når vinteren kommer. Jordskruer som fundament forenkler dessuten byggeprosessen betraktelig. Man slipper å bruke både mye tid og penger på å bære, grave og støpe.

Fritidsbolig

Jordskruene fra Stop Digging kan til og med lage grunnlaget for en fritidsbolig eller hytte. Faktisk er det mange fordeler ved å velge jordskruer fremfor betongfundament. Fritidsboliger ligger ofte avsides med krevende jordforhold. Steiner, grunnfjell og lignende kan gjøre forholdene vanskelig å grave i. Jordskruene kan benyttes i all slags jord og terreng, og kan dermed monteres over alt.